Share

Groei in uitzendbranche

Publicatiedatum: 13-09-2017

De uitzendsector groeit opnieuw in periode 8.

De uitzendsector is de afgelopen maand (periode 8) opnieuw gegroeid. Het aantal uitzenduren nam toe met 6% en de omzet steeg met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal uitzenduren en -omzet in periode 8 (week 29 – 32) is als volgt verdeeld over de drie belangrijkste sectoren:

  • administratieve sector: een daling van zowel 2% in uren als in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • industriële sector: een stijging van 11% in uren en een stijging van 14% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • technische sector: het aantal uren steeg met 6%. De omzet nam met 7% toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De werkloosheid is in juni gedaald naar 4,9 procent van de beroepsbevolking, meldt het CBS. Voor het eerst sinds de zomer van 2011 is minder dan 5 procent van alle mensen op de arbeidsmarkt op zoek naar werk en per direct beschikbaar. De Nederlandse consumenten verwachten in 2018 een verdere daling van de werkloosheid.

CAO wijzigingen
Wet arbeidsmarkt in Balans
BELANGRIJKE UPDATE
Drie tips om uw talenten binnenboord te houden met een dikke smile
Dossier WAB
Dossier WAB
Prinsjesdag 2018: de 10 belangrijkste wijzigingen en ontwikkelingen.
Cao voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard
Economische groei in 2018

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.