Share

Economische groei in 2018

Publicatiedatum: 27-12-2017

De economie groeit verder.

 

De economie groeit verder: toename aantal werkenden en verdere daling van de werkloosheid.

De Nederlandse economie groeit al veertien kwartalen op rij , zo blijkt uit cijfers van het CBS. In het derde kwartaal 2017 groeide het Bruto Binnenlands Product met 0,4% ten opzichte van het vorige kwartaal en met 3,0% ten opzichte van het derde kwartaal van 2016. De verwachtingen voor geheel 2017 en 2018 zijn gunstig, volgens het CPB groeit de economie met respectievelijk 3,3% en 2,5%. Het aantal banen nam verder toe en in het derde kwartaal zijn er gemiddeld 10,2 miljoen banen. Vooral het aantal banen van werknemers neemt toe. De stijgende lijn in het aantal ontstane vacatures die is
ingezet sinds de herfst van 2013 zet zich voort. In het derde kwartaal van 2017 zijn er 267 duizend vacatures ontstaan en zijn er 213 duizend openstaande vacatures. De werkloosheid en het aantal ww-uitkeringen nemen af.

BELANGRIJKE UPDATE
Drie tips om uw talenten binnenboord te houden met een dikke smile
Dossier WAB
Dossier WAB
Prinsjesdag 2018: de 10 belangrijkste wijzigingen en ontwikkelingen.
Cao voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard
Groei in uitzendbranche
Arbeidsmarktprognose
Word een star tijdens je volgende sollicitatie!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.